mai teljesítmények

 2010.02.25. 18:28

Délelőtt sikerült meglelnünk az Erasmus office-t, ESN irodát az új helyén (Universitá di lingua épületén belül). Kiderült, hogy most kezdődött az orientációs nap az új kis erasmusosoknak. Ez volt az amit Stefano(ESN elnöke, amúgy meg elég jóba vagyunk vele, bár a derekamig se ér:P) a telefonba ecsetelt, csak hát nem igazán értettem. Érdekes, ha olaszul szólunk vkihez, egyből azt hiszi, hogy itt is születtem és képes vagyok megérteni mindazt, amit 1másodperc alatt hadar el autók hadának háttérzaja mellett. Sebaj, bátorságot véve elhatároztuk, hogy inkább előadótermen belül várjuk ki a végét. Hatalmas „ciaoooo”-k közepette -ismerős srácoktól kapva- leültünk egy hátsó sorba. Persze nem úsztuk meg, hogy meg ne emlékezzenek rólunk; egyszer Claudia fel is állítatott minket -tiltakozásunk ellenére, hogy mint old/régi/ erasmusosok itt ülünk köreikben:D

 
Az új diákok áradata közben, végül kiderült már az irodában, -Anna Maria Aloi, az itteni szervezet főnökasszonysága, „erasmusosok anyukája”:)segítségével- hogy mi erasmus placemant-en vagyunk, attól függetlenül, hogy mi erasmus jobnak hívjuk. Azt hiszem valójában, eddig elég kevesen jöhettek ide így, mert nagy kavart okoztunk az amúgy is káosszal egyenlő helyzetben. Mindenesetre világossá vált, hogy a számunkra fontos papír, ami igazolja, hogy mi mégiscsak valahogy az itteni iskolához kapcsolódunk, nem elérhetetlen tán. Jó lenne ha Mario -a tavalyi évben volt tanárunk, most pedig majd főnökünk- hozzájárulna ehhez, és így kiélvezhetnénk a helyi tömegközlekedés és a menza -kedvezményes, egyben- kiváltságos előnyeit.
 
A mai 3órás találka, munkakezdésünk alapjainak letétele azonban meghiúsult. Mi idő előtt jócskán ott voltunk, találtunk egy nyugis kis zugot is, az iszonyat szűk, viszont baromi forgalmas utcácskában lévő irodától fél percre se. Várakozásra épp a legmegfelelőbb.. Utána azonban, az általunk már ismert, másik professzor fogadott minket-nevét sajnos egyikőnk se tudta felidézni. Közölte, hogy nagyon sajnálja, de -ha jól értettünk mindent- Mario lázas, és mivel nem tudott elérni minket telefonszámunk híján, így Rajta keresztül adja át az üzenetet. Marad a holnap 10órai új időpont!
 
Addig is lázas olasztanulásba, ismétlésbe fogunk bele mindannyian..

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszkodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr251790238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása