újabb húsvét messze otthontól

 2010.04.04. 20:46

már egészen vártam mai napot, minden nap egyre jobb idő kezdett lenni, az estéket leszámítva..erre az ablak mögül egész más kép fogadott ma reggel mint várhattuk..eső esett az éjjel, hűvös borult idő..remek. húsvétreggeli, de egyedül mint az ujjam..nah de azért ettől még nem borulhat fel a nap! zene bekapcs,s irány a munka!

nekiálltam főzöcskézni, hogy kész legyen minden délutánra, mikorra szerveztünk egy kis ünneplést közösen másik két szem magyarral, Zsófival es Zolival. úgy volt hogy lesz két főből olasz delegáció is, de hát család mellett kellett maradniuk, érthetőőő:) egy szóval mindenki kivette a kis részét a főzöcskézésből, így össze is jött egy csodás ebéd. annyira hogy még most is tömve érzem magam:D this is how we do it mondhatni:) Zsófi kalácsot sütött, Zoli csirkét hozott, lett nyomban saláta is rikottával, és nekem is sikerült eljutnom életem kockáztatásával ugyan, de egyetlenegy megbotlás nélkül a farnciasalátával és rajta úszkáló töltött tojásokkal. közben nem mellesleg a nap is kisütött és meglepően erősödik a nap ereje:) míg ezt konstatáltam Zsófihoz menet, összevissz 3emberrel találkoztam,ebből kettő kocsiban suhant el lassan mellettem és két galambbal, mondhatni a béke szigete. végülis vasárnap, szieszta idő..és még nagy ünnep is!                     _amúgy az olaszoknál is vannak igazi húsvéti fogások, de kicsit mások mint nálunk. nincs például nagy tojásfestés (meg locsolkodás), mint megtudtam lakótársaimtól, nem divat ez itt Szardínián, de néhol a csizmán szokás. meg kisgyerekek játszanak néha iskolába vele,de csak mutatóba.visszatérve a szárd menü: báránycomb, kaszino/töltött-tojás, de sokan hallal keverik be a tojássárgáját:) meg van kalács is, de igazából ez nem hasonlít miénkre csak részben, olyan mintha ötvözve lenne a német téli csemegével, a püspökkenyérrel, mert kalács állaú, de édesebb, és tetején telistele van cukordarabkákkal és mandulával egyéb mással. és ezzel ki is fújt az általános recept, és mindenki csinál azt amit szeretne még.

csak megjegyzésképp viszont, de nem sikerült midnent elpusztítanunk:D úgyhogy mindannyian hivatalosak vagyunk egy újabb esélyre még az este!

főként hogy sikerült meglepniük a Többieknek kis előszülinapozással:) Zsófusz tiramisu/tortá/t is csinááált:D köszönök mindent! így üzenem Nekik újra, s újra! <3

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kolbaszkodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr641894655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása